Ga naar Content

Weer fietsende vrouw in Alkmaar aangerand, dag na interview zedenpolitie

Weer is een vrouw aangerand in Alkmaar door een fietser. Ze werd bij haar billen betast. Het gebeurde vorige week, één dag na de publicatie van interviews van de zedenpolitie met media. De teamleider zei in gesprek met NH Nieuws te vermoeden dat er meerdere daders zijn. "Ze geven Alkmaarders een gevoel van onveiligheid."

Foto: Google Maps

Het is 10 februari als een vrouw rond 18.00 uur fietst over het Molentochtpad, het fietspad in Daalmeer dat loopt van de Laan van Bath tot Geestmerambacht. Ineens wordt zij van achteren betast en daarmee aangerand.

"De dader droeg een donkerblauwe jas en reed hard weg in noordelijke richting", aldus de politie. Ter hoogte van het Ringslootpad, bij een kindcentrum, verliest het slachtoffer de dader uit het oog.

Ze is het dertiende slachtoffer sinds juli vorig jaar. Naast vrouwen en een meisje viel ook een man eerder al ten prooi. Omdat de signalementen van daders verschillen - op de fiets, op een brommer, één persoon, door twee personen - vermoedt het onderzoeksteam dat er meerdere daders actief zijn. 

Op de kaart hieronder zie je waar eerdere aanrandingen in 2022 en begin 2023 waren. 

De politie zoekt ook met betrekking tot de aanranding van vorige week nog getuigen. 

Tips over deze zaak? Mail naar [email protected].