Ga naar Content

Virusinfectie velt vijf Oranje-spelers, ook Volendammer Veerman naar huis

Vanwege een virusinfectie hebben liefst vijf internationals het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Het gaat om Joey Veerman, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Cody Gakpo en Bart Verbruggen. Voor de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Frankrijk roept bondscoach Ronald Koemen Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen en Stefan de Vrij als vervangers op.

Joey Veerman (2e van links) bij het Nederlands elftal - Foto: Orange Pictures

Voor Veerman is het bijzonder zuur dat hij naar huis moest. De Volendammer, in dienst van PSV, meldde zich afgelopen dinsdag voor het eerst bij Oranje. Niet eerder zat de middenvelder bij de definitieve selectie. 

Het is een volgende tegenslag voor Koeman bij zijn start van zijn tweede periode als bondscoach. Zondagavond kreeg hij te horen dat Frenkie de Jong niet beschikbaar was. De middenvelder had een blessure opgelopen in de wedstrijd van Barcelona tegen Real Madrid. Ook Steven Bergwijn meldde zich na De Klassieker Ajax - Feyenoord af voor Oranje.

Voor De Ligt en Gakpo waren normaal gesproken vrijdag tegen Frankrijk basisplaatsen weggelegd. Maandag speelt het Nederlands elftal in De Kuip tegen Gibraltar. Vanmiddag is er om 16.30 uur een persconferentie van Koeman. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52