Ga naar Content

Bondscoach Ronald Koeman neemt zes Ajacieden mee met Oranje, Jordy Clasie valt weer af

Bondscoach Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar bekendgemaakt. De 59-jarige Zaandammer laat daarin drie spelers debuteren en laat Jordy Clasie van AZ links liggen.

Ronald Koeman tijdens zijn presentatie bij Oranje - Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

De 25-koppige selectie telt met Bart Verbruggen, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida drie nieuwkomers. Nog nooit maakten zij deel uit van het Nederlands elftal. Ook keert Georginio Wijnaldum weer terug in het Nederlands elftal. Onder de vorige bondscoach Louis van Gaal behoorde hij niet tot de WK-selectie.

Clasie

Koeman presenteerde onlangs een voorselectie van 37 spelers. Daarin was plaats voor Jordy Clasie. De aanvoerder van AZ behoort echter niet tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Dat betekent dat de Alkmaarders geen internationals afleveren voor de komende interlandperiode. Sven Mijnans is daarentegen wel opgenomen in de selectie van Jong Oranje.

Tekst loopt door onder de foto.

AZ-aanvoerder Jordy Clasie - Foto: Orange Pictures

Met Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Jurriën Timber selecteert Koeman liefst zes spelers van Ajax. Ook het gehalte van oud-Ajacieden is hoog in de selectie van Oranje. Jasper Cillessen, Daley Blind, Sven Botman, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gaan mee. Oud-AZ'er Wout Weghorst behoort ook tot de 25 geselecteerden.

Afvallers

Voor Jordy Clasie, Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch, Quilindschy Hartman, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Andries Noppert, Kjell Scherpen, Kenny Tete, Joey Veerman en Stefan de Vrij had de bondscoach slecht nieuws. Zij zijn de afvallers, die wel waren opgenomen in de voorselectie. Vincent Janssen, oud spits van AZ, gaf onlangs aan dat hij een punt achter zijn interlandloopbaan zet.

Het Nederlands elftal speelt in maart twee wedstrijden in de WK-kwalificatiereeks. Op vrijdag 24 maart neemt Oranje het in Parijs op tegen Frankrijk. Op maandagavond wacht Gibraltar in De Kuip.

Bekijk hieronder de volledige selectie van het Nederlands elftal.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook