Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

IJshockeyers Amsterdam Tigers uitgeschakeld op weg naar landstitel

19 maart 2023, 18.00 uur · Aangepast 19 maart 2023, 21.10 uur · Door Najim El Yarchouhi

Het was een spannende wedstrijd tussen de ijshockeyers van Amsterdam Tigers en Eindhoven Kemphanen in de Jaap Edenbaan. Na een lange wedstrijd met veel uitgedeelde straffen voor de spelers eindigde de pot in 1-3 voor Eindhoven. Daarmee zijn de Amsterdammers uitgeschakeld en maken zij geen kans meer op de landstitel.

Foto:

20 minuten na de start is het Eindhoven die op voorsprong komt. In de tweede periode lukt het hen opnieuw om te scoren, maar de Amsterdammers geven de moed niet op en houden het spannend. Tegen het einde van de derde periode scoren de Amsterdammers dan eindelijk. In de laatste minuten van de wedstrijd scoort Eindhoven vanaf eigen helft, de wedstrijd eindigt in 1-3.

"Het was een pittige wedstrijd. Eindhoven is gewoon een goede ploeg en het gaat er altijd hard aan toe. Als je op deze manier verliest, dat is gewoon erg jammer", vertelt Lance van Duin en speler van Amsterdam Tigers. Zeb van Duin spreekt over domme pech: "Op het ijs heb ik het gevoel gehad dat wij de betere waren, maar het scorebord zegt iets anders."

De twee rivalen hebben in totaal drie play-offwedstrijden tegen elkaar gespeeld waarvan Eindhoven twee keer won. Dat betekent dus dat de Eindhovenaren na de winst van gisteravond een plaats hebben bemachtigd in de finale.

"Op het ijs heb ik het gevoel gehad dat wij de betere waren, maar het scorebord zegt iets anders"

Zeb van Duin, speler Amsterdam Tigers

Ondanks dat het de laatste wedstrijd voor de Amsterdam Tigers was, zijn ze nog niet klaar. De ploeg begint nu al aan de voorbereidingen voor het volgend seizoen. "Wij gaan met zijn alle nog even genieten en plezier hebben van het ijs de laatste paar weken en natuurlijk ook voorbereiden op het volgend seizoen", zegt Van Duin.