Ga naar Content

IJshockey: Tsjechische boezemvrienden moeten Amsterdam Tigers aan landstitel helpen

De ijshockeyers van Amsterdam Tigers hebben er sinds deze zomer een sterspeler bij. De Tsjech Petr Novák werd dit seizoen al twee keer uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De komst van de dertigjarige spelmaker is geen toeval. Coach Ondrej Kratky is al jarenlang zijn boezemvriend en haalde hem naar Amsterdam. 

Reportage ijshockey tigers - NH Nieuws

Ondrej Kratky is vanaf 2019 de coach van de Amsterdam Tigers. Vorig jaar lukte het hem niet om de landstitel binnen te halen. In de finale werd er verloren van de Tilburg Trappers. Dit jaar azen de Amsterdammers op eerherstel. Daarvoor vloog trainer Kratky dus een andere Tsjech in. De komst van de ervaren Novák moet de titelkansen gaan vergroten.

Boezemvrienden

De komst van Novák is geen toeval. Kratky en Novák  zijn al sinds kleins af aan boezemvrienden en kennen elkaar als geen ander. "Hij is zeker één van de redenen dat ik hier ben gaan spelen'', vertelt een stralende Novák.

''Ik ben blij dat hij doet waar we hem voor hebben gehaald''

amsterdam tigers-trainer Ondrej Kratky

De Tigers wonnen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Leeuwarden Capitals. De Amsterdammers wonnen met 7-3 en Novák stal de show. Met een doelpunt en een assist werd hij verkozen tot man van de wedstrijd. "De mensen hier houden van hem. De arena stond op zijn kop toen hij scoorde. Ik ben blij dat hij doet waar we hem voor hebben gehaald", aldus een blije Kratky.

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52