Ga naar Content

IJshockeyers Amsterdam Tigers buigen snelle achterstand om en blijven koploper

De Amsterdam Tigers hebben vanavond met 7-3 van hun directe concurrent Leeuwarden Capitals gewonnen. Het was lange tijd spannend in de Jaap Edenhal, maar uiteindelijk overtuigden de Amsterdamse ijshockeyers. 

Bank van Amsterdam Tigers kijkt toe hoe voorsprong wordt verdedigd - Foto: Martijn Kramer

De wedstrijd begon allesbehalve soepel voor de hoofdstedelingen. Na iets meer dan één minuut spelen zette Tycho Houben de gasten  op voorsprong. De Tigers hadden in de openingsfase moeite om in hun spel te komen. Toch bracht aanvoerder Calvin Pohlman zijn ploeg halverwege de eerste periode weer op gelijke hoogte. 

Een kleine vijf minuten later kwamen de Amsterdammers weer op achterstand. De ontevredenheid was duidelijk hoorbaar vanaf de reservebank. Michael Mackie Kwist en Nijs Hille stelden de coaches weer gerust. Beiden maakte een doelpunt, waardoor er met een voorsprong gerust kon worden.

Stijlvolle Tsjech

In de tweede periode kreeg Amsterdam meer grip op de wedstrijd. Het kreeg nog wel een tegendoelpunt, maar door treffers van Alexander Karol, Donny Pohlman en een stijlvolle goal van de Tsjech Petr Novák werd de wedstrijd snel in het slot gegooid: 6-3.

''Uiteindelijk ben ik blij met de drie punten''

amsterdam tigers-coach Ondrej Kratky

In de laatste periode  liep het team van coach Ondrej Kratky uit naar 7-3. De Tsjechische coach had na afloop gemengde gevoelens. "De start was niet ideaal, maar we kwamen steeds beter in ons spel. In de derde periode hebben de jongens laten zien wat ik graag wil zien. Uiteindelijk ben ik blij met de drie punten'', aldus Kratky.

Ook aanvoerder Pohlman was tevreden. "We trokken uiteindelijk de winst over de streep. Dat is het belangrijkste. Het ontbrak af en toe wel aan scherpte. Dan krijg je toch een snelle goal tegen. Gelukkig hadden we de capaciteit om dat ook weer om te draaien."

Calvin Pohlman na overwinning op Leeuwarden - NH Sport / Martijn Kramer

Koploper

De Amsterdammers zijn met 21 punten de koploper van de competitie. Directe concurrent Tilburg komt morgen nog in actie tegen Utrecht. Bij een overwinningen komen de Brabanders op gelijke hoogte met de Tigers. 

Maandag is er bij NH Sport een reportage te zien over twee Tsjechen bij de Amsterdammers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52