Ga naar Content

VV Alkmaar grijpt naast halvefinaleplek in de beker

Voor VV Alkmaar is het bekeravontuur ten einde. De eredivisionist werd uitgeschakeld door de beloftenploeg van PSV in de kwartfinale van de KNVB-beker. Een doelpunt van Dieke van Straten bleek voldoende: 0-1. 

VV Alkmaar delfde het onderspit - Foto: Gerard Spaans / Orange Pictures

Eerder versloegen de jonge vrouwen van PSV al Telstar in de vorige ronde. VV Alkmaar was gewaarschuwd, maar kwam er in de openingsfase nauwelijks aan te pas. Alleen Veerle van der Most en Jasmijn van der Heijde konden voor wat gevaar zorgen. 

Tekst gaat verder onder de post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de tweede helft waren de vrouwen van VV Alkmaar een stuk gevaarlijker. Zo stuitte Van der Most na een pass van Camie Mol op keepster Femke Bastiaen en prikte Floor Spaan in het zijnet. Alkmaar kreeg vervolgens het deksel op de neus. Dieke van Straten tikte een voorzet binnen en zette de Eindhovenaren op 0-1. Er was nog een halfuur te spelen, maar de thuisploeg kon geen vuist meer maken en werd uitgeschakeld. 

Komende dinsdag staat de inhaalwedstrijd met FC Twente op het programma. Aftrap in Enschede is 17.00 uur. VV Alkmaar staat voorlaatste, terwijl de Tukkers koploper zijn. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52