Ga naar Content

Rood aangelopen Jong Ajax met lege handen en Jong AZ speelt gelijk

Jong Ajax heeft vanavond op de eigen De Toekomst verloren van Almere City: 0-2. Mika Gots pakte snel na rust een rode kaart. Na een doelpunt van Ro-Zangelo Daal maakte Jasper Dahlhaus gelijk tegen Jong AZ. Het werd 1-1. 

Jong Ajax had een baal-avond - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren er weinig kansen op De Toekomst. Sontje Hansen werd twee gevaarlijk, voordat Jeredy Hilterman de openingstreffer maakte. Hij schoot van buiten de zestien raak achter Tom de Graaff: 0-1. Vlak na de rust verdubbelde Almere City de voorsprong. Na een overtreding van Mika Godts kregen de bezoekers een penalty. Lance Duijvestijn pakte het cadeautje uit: 0-2.

Godts kreeg hierna nog rood en dat leidde het begin van het einde in. De Belg speelde de bal te ver voor zich uit en nam de tegenstander mee in zijn sliding. Jong Ajax kon het Almere City niet meer moeilijk maken, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de interlandbreak spelen de jonge beloften tegen FC Dordrecht.

Jong Ajax: De Graaff; Aertssen, Vos (Delgado/46), Warmerdam, Hato (Jermoumi/46); Fitz-Jim (Muzambo/63), Godts, Martha; Hlynsson, Banel (Brandes/80), Hansen (Van Axel Dongen/63) 

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong AZ kon niet winnen - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Het was FC Eindhoven, dat de eerste kans kreeg in Wijdewormer. Charles-Andreas Brym haalde de achterlijn en schoot vervolgens op de lat. Even later kopte Evan Rottier naast het doel. Jong AZ kroop hierna meer uit zijn schulp en kreeg mogelijkheden via Fedde de Jong en Iman Griffith. 

In de slotfase van de wedstrijd was het Ro-Zangelo Daal, die de openingstreffer maakte. Griffith gaf de assist op de 1-0. De overwinning werd niet over de streep getrokken, nadat Jasper Dahlhaus de 1-1 maakte. De score veranderde - ondanks een aantal kansen - niet meer. 

Jong AZ speelt 3 april in eigen huis tegen De Graafschap en heeft nu ook interlandbreak. 

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken, Postma, Stam, Beukers; De Jong, Reverson (Koster/78), Buurmeester (Daal/46); Kewal (Addai/89), Barasi (Kwakman/64), Iman Griffith. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52