Ga naar Content

Jong Ajax zakt door het ijs tegen FC Eindhoven

Een zeer pijnlijke avond voor Jong Ajax op bezoek bij FC Eindhoven. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg. Kristian Hlynsson maakte de enige Amsterdamse treffer. 

Een troosteloze avond voor de jonge Ajacieden - Foto: Jeroen Meuwsen/Orange Pictures

Het was Mamouna Amevor, die de openingstreffer binnen kopte uit een corner. Doelman Charlie Setford was kansloos: 1-0. De jonge Ajacieden lieten zich niet uit het veld slaan en knokten zich terug via een kansje van Kristian Hlynsson. De IJslander zorgde na een halfuur uiteindelijk voor een schitterende gelijkmaker. Heel lang hield Jong Ajax die stand niet vast, want Eindhoven kwam weer op voorsprong. Evan Rottier maakte de 2-1. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het ging na de rust van kwaad tot erger. Sven van Doorm (voormalig Telstar) zorgde voor de 3-1. In de slotfase krikten Jasper Dalhaus en Moussa Sanoh de tussenstand op naar 5-1. Tussendoor kregen de Amsterdamse beloften nog de kans om terug te komen. Na een overtreding op Tristan Gooijer mochten ze een penalty nemen, maar die werd gemist door Hlynsson. 

Daardoor bleef de stand onveranderd. Jong Ajax staat zeventiende in de eerste divisie. NAC Breda is komende maandag de eerstvolgende tegenstander. 

Opstelling Jong Ajax: Setford; Regeer (Jermoumi/60), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Vos (Delgado/70), Fitz-Jim (Hansen/60), Hlynsson; Martha, Banel, Godts (Muzambo/82)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52