Ga naar Content

Jong AZ niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Heracles Almelo

Jong AZ kreeg een aantal grote kansen tegen Heracles Almelo, maar delfde toch het onderspit. Ismail Azzaoui en Rigino Cicilia maakten de goals: 2-0. Het duel begon pas 20.45 uur, omdat het veld niet bespeelbaar was om 20.00 uur. 

Spits Mexx Meerdink kon zijn stempel niet drukken - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Het begin van de wedstrijd was dus drie kwartier later dan verwacht. Jong AZ was niet scherp en keek snel tegen een achterstand aan. Ismail Azzaoui profiteerde hiervan en schoot de 1-0 achter Rome-Jayden Owusu-Oduro. Het was daarna vooral Jong AZ dat kansjes kreeg.

Loek Postma was na een kwartier dicht bij de gelijkmaker. Hij verlengde een vrije trap, maar de bal ging net naast. Een afstandsschot van Ricuenio Kewal werd gekeerd door Michael Brouwer. Kewal en Mexx Meerdink hadden voor rust nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Brouwer was opnieuw spelbreker. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Ismail Azzaoui maakte de openingsgoal voor Heracles - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Zoveel kansen als de Alkmaarse beloften voor rust kregen, zo weinig werden in de tweede helft gecreëerd. Iman Griffith zorgde na tachtig minuten voor een belangrijk wapenfeit, maar Brouwer ving de bal in zijn handen. Rigino Cicilia zorgde in de slotfase alsnog voor de 2-0 en dompelde Jong AZ daarmee in rouw.

Jong AZ staat door de nederlaag op de negende plaats in de eerste divisie. Roda JC, de tegenstander van Telstar, is maandag de opponent van de Alkmaarders. 

Opstelling staat onder de video.

Jong AZ-coach Maarten Martens vond dat zijn ploeg meer verdiende tegen Heracles Almelo - NH Nieuws

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken, Postma, Schouten (Kwakman/60), Stam; Twisk, Buurmeester (Reverson/46), Griffith; Lahdo (Daal/46), Meerdink (Koster/60), Kewal (Addai/77)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52