Ga naar Content

Jong Ajax doet NAC Breda pijn, nederlaag voor Jong AZ in Kerkrade

Jong Ajax heeft vanavond in de eerste divisie een ruime zege op NAC Breda geboekt. Na iets meer dan een half uur spelen stond het in Brabant al 0-4. De score stokte op 2-6. Jong AZ verloor in Kerkrade met 2-0.

Lorenzo Lucca (m) viert zijn doelpunt voor Jong Ajax - Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

Bij de Amsterdamse beloften hadden Conceicao en Lucca een basisplaats. Beide spelers uit de A-selectie wisten in Breda te scoren. Dat gold ook voor Warmerdam, Van Axel Dongen, Baas en Regeer. Met name de 0-5 van de Portugees Conceicao was om door een ringetje te halen: hij dribbelde op fraaie wijze door de NAC-defensie om vervolgens af te drukken.

De thuisploeg wist voor 16.184 toeschouwers in het Rat Verlegh stadion na rust wel iets terug te doen. Omarsson en Van der Sande passeerden Jong Ajax-doelman Setford. Dankzij de overwinning wipt Jong Ajax op de ranglijst over TOP Oss heen. De ploeg van trainer Dave Vos staat nu zeventiende. 

Opstelling Jong Ajax: Setford; Regeer, Warmerdam, Hato, Baas; Hlynsson (Gooijer/80), Vos, Fitz-Jim; Conceicao, Lucca en Van Axel Dongen (Godts/58)

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong AZ-speler Damienus Reverson (m) in duel met Nils Roseler van Roda JC (r) - Foto: Pro Shots/Henk Korzelius

De hoogst genoteerde Noord-Hollandse ploeg in de eerste divisie, Jong AZ, leed op bezoek bij Roda JC de tweede nederlaag in vier dagen tijd. Bij het zeer jonge Jong AZ maakte Wilmer Olofsson zijn debuut in het betaalde voetbal. De centrale verdediger startte in de basis. In de tweede helft kregen nog vier spelers hun eerste speelminuten als profvoetballer: voor Anthony Smits, Nelson Egah, Ilias Splinter en Jereno van Gom werd het zo eveneens een avond om niet te vergeten. 

Het werd voor alle nieuwelinge geen droomdebuut, want Jong AZ beet, net als vrijdag tegen Heracles Almelo (2-0), opnieuw in het stof. In de 43e minuut zette Postema Roda op 1-0. Invaller Limbombe besliste de wedstrijd in de 89e minuut. Door de nederlaag zakt Jong AZ naar de tiende plaats.

Opstelling Jong AZ: Deen; Van Aken (Splinter/75), Postma, Olofsson, Kalisvaart(Van Gom/83)  Twisk, Reverson, Griffith, Kewal (Jerold/46), Koster (Egah/66) en Daal (Smits/46)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52