Ga naar Content

Drie belangrijke punten voor FC Volendam dankzij zege op Fortuna Sittard

FC Volendam blijft opnieuw ongeslagen in eigen huis. Het werd 2-1 voor de thuisploeg. Carel Eiting en Oskar Buur scoorden voor de Palingboeren. Tijjani Noslin maakten een tegendoelpunt, waardoor de drie punten in Volendam bleven. 

FC Volendam juicht - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Volendam werd tegen de Limburgers gesteund door een uitverkocht stadion. De supporters zagen in de eerste minuut al direct een grote kans voor Robert Mühren, die weer in de basis mocht beginnen. Hij volleerde de bal over het doel van Fortuna Sittard. In de openingsfase schoot Carel Eiting nog naast, maar verder was het bar en boos in Volendam.

Ballen werden aan beide kanten ingeleverd en daardoor kwam het duel nauwelijks van de grond. Dat veranderde in de slotfase van de eerste helft, nadat Thomas Buitink (op Filip Stankovic) en Tijjani Noslin (op de lat) voor gevaar zorgden. Het was Eiting, die de openingstreffer scoorde. Walid Ould-Chikh, die ook in de basis begon, gaf de voorzet en de aanvoerder tikte binnen: 1-0.

Tekst gaat verder onder de foto.

Carel Eiting springt een gat in de lucht na de 1-0 - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Het goede gevoel van de eerste helft werd door Volendam na de rust uitgebreid. Eerst werden twee schoten van Mühren en Eiting nog geblokt en ook een inzet van Derry John Murkin ging naast. Hij gaf de assist op de 2-0 van Oskar Buur. Een harde voorzet van Murkin ging hard voor de goal, waarna Buur scoorde. Zijn eerste in dienst van Volendam.

Er leek niks aan de hand, maar dat sloeg om toen Tijjani Noslin 2-1 scoorde. Hij maakte de aansluitingstreffer op aangeven van Umaro Embaló. De Amsterdamse doelpuntenmaker was even later ook gevaarlijk, maar die kopbal ging voor het doel langs. In de slotfase bleef het door de kleine stand nog billen knijpen voor de Volendammers die hun ongeslagen status thuis uitbreidden. Sinds 12 november vorig jaar (FC Utrecht, 0-4) verloor Volendam niet meer in eigen stadion.

Door de zege stijgt FC Volendam naar de dertiende plaats op de ranglijst. Vitesse heeft drie punten minder en speelt zondagmiddag tegen PSV. Na de interlandbreak gaat Volendam op bezoek bij FC Utrecht. 

 

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Buur (Antonucci/85), Plat, Benamar (Flint/46), Murkin (Read/85); Twigt, Mirani, Eiting, W. Ould-Chikh (B. Ould-Chikh/68); Van Mieghem, Mühren (Veerman/56)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52