Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Trainer Wim Jonk gaat lekker voetbal kijken: "Naar de concurrenten, maar Ajax - Feyenoord springt eruit"

17 maart 2023, 23.41 uur · Aangepast 18 maart 2023, 01.39 uur · Door Edward Dekker

Fraai was het niet wat FC Volendam vanavond op de mat legde, maar de drie punten vergoedden alles. De Volendammers nemen steeds meer afstand van de degradatiezone en kunnen na de 2-1 zege op Fortuna Sittard dit weekend rustig kijken wat de concurrentie doet. Ook trainer Wim Jonk gaat er morgen, maar vooral zondag goed voor zitten. Want dan is De Klassieker Ajax - Feyenoord. 

Wim Jonk kijkt naar de concurrenten maar vooral naar De Klassieker dit weekend - NH Sport/Edward Dekker

Na een bedroevend slechte eerste helft stond FC Volendam toch met 1-0 voor, omdat Carel Eiting een mooie pass van Walid Ould-Chikh langs de keeper van Fortuna schoof. Na de 2-0 van Oskar Buur kort na rust leek de buit binnen, maar de Limburgers scoorden al snel de aansluitingstreffer waardoor het lang spannend bleef. Toch kwam de winst niet echt in gevaar. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Aanvoerder Carel Eiting is heel blij met de drie punten - NH Sport/Edward Dekker

FC Volendam wipt in de eredivisie over Vitesse heen en staat nu dertiende. De Arnhemmers hebben drie punten minder, maar spelen uiteraard dit weekend nog, thuis tegen PSV. 

Volgend weekend ligt de competitie stil vanwege de interlandbreak. Daarna speelt FC Volendam twee uitwedstrijden tegen FC Utrecht en sc Heerenveen voordat 16 april PSV naar Volendam komt.