Ga naar Content

'The Voice'-zaak tegen Alkmaarder Marco Borsato geseponeerd

Het Openbaar Ministerie gaat Marco Borsato niet vervolgen voor grensoverschrijdend gedrag tijdens The Voice of Holland. Er is niet genoeg bewijs gevonden die de aangifte ondersteunen. Tegen de Alkmaarder loopt nog wel een onderzoek in een andere zedenzaak.

Foto: BSR Agency / Danny van den Berg

Deze beschuldiging tegen Borsato zou eind 2021 zijn opgedoken op zogenoemde online juice-kanalen, en houden mogelijk verband met een aangifte door een (toen) minderjarige deelneemster van The Voice Kids. In deze zaak heeft de zanger tegenaangifte gedaan wegens smaad en/of laster. In beide gevallen moet nog besloten worden of er tot vervolging wordt overgegaan.

In januari 2022 kwamen er andere zedenzaken aan het licht tijdens het YouTube-programma Boos van Tim Hofman. In dit programma werd het grensoverschrijdend gedrag rondom de talentenshow The Voice uitvoerig besproken. Coaches Ali B. en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. kwamen onder vuur te liggen. Na de uitzending volgden meer aangiften tegen de verdachten, onder meer van verkrachting en aanranding.

Borsato blij

In het onderzoek door het OM Midden-Nederland naar Borsato zijn echter geen bewijzen gevonden die de aangiften tegen hem ondersteunen. Daarom kan de zaak volgens het OM niet worden bewezen en is besloten tot seponeren. Via zijn advocaat laat Borsato weten blij te zijn dat hij niet wordt vervolgd. Hij wil er verder niets over zeggen.

Ali B. en Huizer Jeroen Rietbergen worden wel vervolgd. In de zaak tegen B. gaat het om drie zedenfeiten met meerderjarige vrouwen in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Een van deze drie zaken is gerelateerd aan The Voice. Voor Rietbergen gaat het om één zedenfeit in de studio van The Voice. De zaak tegen regisseur N. werd eerder al geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Lees ook