Ga naar Content

Waar ga jij vandaag stemmen? Vind hier jouw stembureau

Noord-Holland mag weer naar de stembus. Op woensdag 15 maart mag je stemmen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Met deze kaart van NH Nieuws vind je gemakkelijk een stemlokaal bij jou in de buurt.

Foto: Gemeente Gooise Meren

Deze keer kan er alleen op woensdag 15 maart gestemd worden. De afgelopen jaren was dat anders: tijdens de Tweede Kamerverkiezing in 2021 en de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 konden kiezers, vanwege de coronamaatregelen, op drie dagen hun stem uitbrengen.

De stembureaus zijn woensdag open van half acht 's ochtends tot negen uur 's avonds. In de kaart hieronder zie je waar je in jouw woonplaats kunt stemmen.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Let op: je kunt alleen in je eigen gemeente stemmen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Ook heb je de stempas en een geldig legitimatiebewijs nodig. Dat is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat niet meer dan vijf jaar verlopen is. 

Steeds minder stemlokalen

In 2023 zijn er 4 procent minder stemlokalen in Noord-Holland voor de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen dan in 2019. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Het is een trend die in heel Nederland te zien is. Onze provincie scoort 'gemiddeld' bij het percentage verdwenen stemlokalen: in Limburg is de grootste afname (8 procent), in Drenthe kwamen er juist meer stemlokalen bij (2 procent). 

Ben je er nog niet over uit op welke partij je gaat stemmen? NH Nieuws ontwikkelde samen met Kieskompas een stemhulp over de thema's die spelen in Noord-Holland. Je vindt de Noord-Hollandse kieshulp hier

Lees ook