Ga naar Content

Vandaag kun je stemmen: doe hier de Noord-Hollandse stemhulp

Morgen is het zover en gaan de Provinciale Staten en Waterschap 2023 verkiezingen van start. Speciaal voor deze verkiezingen hebben NH Nieuws en Kieskompas de handen ineen geslagen en een eigen Noord-Hollandse stemhulp ontwikkeld. Aan de hand van stellingen, opgesteld door onze redactie, zorgt deze kieshulp ervoor dat elke Noord-Hollander goed geïnformeerd naar de stembus kan morgen. 

NH Nieuws besteedt uitgebreid aandacht aan de provinciale verkiezingen: Er zijn debatten, belangrijke thema’s worden uitgebreid belicht, de kiezers komen aan het woord en politici worden aan de tand gevoeld. En nu is er ook een nieuwe kieshulp, om zo de Noord-Hollanders nog beter voor te bereiden op de verkiezingen.

Wat speelt er nou echt in de regio?

De stemhulp speelt per provincie in op thema's die er in de regio spelen. Voor de provincie Noord-Holland zijn de stellingen ontwikkeld door journalisten van NH Nieuws. 

Met deze stellingen wil onze redactie zo veel mogelijk inspelen op de hete hangijzers in de regio in Noord-Holland. Bijvoorbeeld over de toekomst van Tata Steel, het zorgstelsel of een eventuele kerncentrale in de provincie.

Lees ook

Door de samenwerking is het voor het eerst dat er een volledig onafhankelijke stemhulp beschikbaar is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Omdat de stemhulp voor iedereen toegankelijk moet zijn, is er ook een variant in simpele taal beschikbaar. Zogenoemde hulp en digitale avatar Steffie leest de stellingen voor en geeft uitleg bij ingewikkelde teksten. 

Door de samenwerking is het voor het eerst dat er een volledig onafhankelijke stemhulp beschikbaar is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. 

Het kan even duren voor de Kieskompas-tool hieronder geladen is. Dit Kieskompas is tot stand gekomen met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.