Ga naar Content

Trainer Wim Jonk, staf én directie verlengen hun contract bij FC Volendam tot 2026

Trainer Wim Jonk, zijn stafleden en de directie verlengen hun contracten tot de zomer van 2026. Dat heeft de club vanochtend bekend gemaakt. Die stap is hoogst opmerkelijk omdat de Raad van Commissarissen (RvC) onlangs zou hebben aangegeven dat de contracten in de huidige vorm moeten worden opgezegd. 

Wim Jonk - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Het huidige bestuur onder leiding van voorzitter Jan Smit staat volledig achter de keuze om door te gaan met Team Jonk. Eerder stapten al wel twee bestuursleden op. De aanstelling van Keje Molenaar tot vice-voorzitter werd door de RvC tegengehouden waarmee de bestuurlijke crisis op straat lag. Volgens de RvC kreeg Team Jonk te veel macht. 

Volgens een woordvoerder van FC Volendam is de RvC gisteren ingelicht over de contractverlengingen die de situatie nog verder op scherp hebben gezet. Voor vandaag staat er een gesprek gepland. De RvC kan de contractverlengingen tegenhouden en ook besluiten om het bestuur weg te sturen. Of dat realistisch is, is de vraag. In dat geval is de chaos compleet, omdat Team Jonk en het bestuur dezelfde visie uitdragen. 

Naast Wim Jonk zijn de contracten van assistent-trainer Matthias Kohler, Freek de Boer (hoofd performance) en Michel Hordijk (skills trainer) verlengd tot en met 30 juni 2026. Verder  blijven ook technisch directeur Jasper van Leeuwen, directeur opleidingen en samenwerkingen Ruben Jongkind, zakelijk directeur Frans ten Berge en commercieel directeur Jan-Bas Veltman  voor dezelfde periode aan boord. Binnen het bestuur is er één wijzigng. Pennigmeester Tom Koning maakt plaats voor Corn Veerman.

Donderdag is er een informatie-avond waarin FC Volendam tekst en uitleg geeft over de stand van zaken bij de voetbalclub. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. 

Lees ook