Ga naar Content

Hendrik haalt zijn duurzaam gevangen vis uit de anonimiteit

Er zit nog toekomst in de Noord-Hollandse visserij! Daar is Hendrik Kramer, Amsterdams laatst overgebleven visser, van overtuigd. Als we het maar anders aanpakken. En daar is hij druk mee bezig. De door hem duurzaam gevangen vis moet niet meer opgaan in het totaal van de Nederlandse vangst, maar via een korte keten rechtstreeks bij restaurants en consumenten belanden. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt hij bij NH.

Foto:

Hendrik is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die gedreven vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH geeft mensen als Hendrik een platform.

Als jongen gaat hij met zijn vader mee op het schip. Een schilderij daarvan heeft hij bij zich en staat naast hem op een sokkel. Er voor staat de maquette van zijn eigen, duurzame kotter. De vis die hij daarmee vangt, brengt hij onder de naam 'Wild 'n Zilt' op de markt.

Foto:

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Hendrik.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.

Lees ook