Pijnlijke oorwassing voor Telstar, incasseert zevenklapper tegen Heracles Almelo

Een zeer vervelende avond voor Telstar. De Witte Leeuwen gingen met 7-0 ten onder tegen Heracles Almelo. Samuel Armenteros had een belangrijke rol met een hattrick.

Telstar baalt na een nieuwe tegentreffer - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Telstar kende één wijziging ten opzichte van het gelijkspel tegen Jong PSV. Jay Kruiver stond in de basis en kreeg de voorkeur boven Yahya Boussakou. Het eerste schotje van de wedstrijd kwam van de voet van Thomas Oude Kotte. Hij schoot naast, nadat een vrije trap van Christos Giousis werd gekeerd door Michael Brouwer.

Daarna ging het kwaad tot erger voor de Witte Leeuwen. Eerst maakte Anas Ouahim 1-0, waarna Nikolai Laursen de marge verdubbelde. Glynor Plet had de aansluitingstreffer op zijn schoen, alleen werd zijn inzet gekeerd door Brouwer. Via Ouahim en de ingevallen Samuel Armenteros werd het 4-0 voor de rust.

Bekijk hieronder de 4-0 van Armenteros. Tekst gaat verder onder de tweet.

Na de pauze probeerde Telstar vooral de schade te beperken. Dat ging vrij aardig, tot aan de 77e minuut. Anass Najah ging in de fout op het middenveld. Heracles kwam er vervolgens snel uit en sloeg genadeloos toe via Emil Hansson: 5-0. De Velsenaren waren nog nauwelijks bijgekomen van het doelpunt, toen de zesde al erin lag via Armenteros. De Zweed scoorde na een solo dwars door de verdediging en bepaalde daarmee de eindstand op 7-0.

Veel huiswerk voor Telstar-coach Mike Snoei - NH Nieuws

Door de harde nederlaag zakt Telstar naar de tiende plaats op de ranglijst. FC Eindhoven is volgende week de tegenstander van de mannen van Mike Snoei.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Boussakou/66), Apau, Aktas, Oude Kotte (Blackson/90), Turfkruier (Mulder/46); Najah, Overtoom, Giousis (Blommestijn/90); Min, Plet (Seedorf/66)