Start van hoofdcontent

Volendam

nl

FC Volendam in beroep tegen schorsing; Gaetano Oristanio kan mogelijk dit weekend spelen

16 februari 2023, 14.18 uur · Aangepast 16 februari 2023, 14.33 uur · Door Stephan Brandhorst

FC Volendam gaat alsnog in beroep tegen de schorsing van Gaetano Oristanio. De 20-jarige voetballer werd voor vijf duels geschorst. De club uit de eredivisie kan daardoor komend weekend mogelijk wel over Oristanio beschikken.

Foto: FC Volendam-speler Gaetano Oristanio reageert verontwaardigt - Orange Pictures

Oristanio kreeg in de thuiswedstrijd van FC Volendam tegen AZ rood. De Italiaan werd bestraft vanwege een harde overtreding en spugen richting de arbitrage. De tuchtcommissie oordeelde op basis van de tv-beelden dat Oristanio zich schuldig maakte aan "ernstig gemeen spel, waarbij hij de tegenstander raakte zonder dat hij de bal kon spelen". 

In eerste instantie kreeg Volendam een voorstel van vier wedstrijden, plus één voorwaardelijk, schorsing voorgelegd. De club ging daartegen in protest, waarna de straf zwaarder uitviel. Het Nieuwe Oranje gaat nu tegen die straf in beroep. Onder leiding van Keje Molenaar heeft de club een dossier opgebouwd.

Doordat FC Volendam in beroep gaat tegen de straf heeft trainer Wim Jonk komend weekend waarschijnlijk wel de beschikking over Oristanio. Afgelopen weekend zat hij tegen FC Twente al de eerste wedstrijd van de schorsing uit. Door het beroep wordt de schorsing opgeschort totdat deze opnieuw wordt behandeld. Zaterdag om 16.30 uur speelt Volendam in eigen huis tegen Vitesse.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52