Ga naar Content

Herstelde Tony van Diepen overtuigt meteen met persoonlijk record

Tony van Diepen is goed hersteld van zijn hamstringblessure. De 26-jarige atleet uit Alkmaar noteerde in het Franse Liévin op de 800 meter een persoonlijke toptijd van 1 minuut, 46 seconden en 36 honderdsten.

Tony van Diepen wereldkampioen met de estafetteploeg - Foto: Pro Shots / Action Images

Van Diepen liep onlangs een vervelende hamstringblessure op. Gevreesd werd voor zijn deelname aan de EK indoor in Istanbul, begin maart. Na een snel herstel kwam de atleet voor het eerst weer in actie in Frankrijk. Dat deed hij met een tijd die dertien honderdsten sneller was dan zijn persoonlijk record.

Lieke Klaver

Op de 400 meter bij de vrouwen eindigde Lieke Klaver als tweede in de B-finale. De 24-jarige atlete uit Enkhuizen klokte een tijd van 51 seconden en 42 honderdsten. Bij de mannen werd Isayah Boers tweede op de 400 meter. Dat deed de Phanos-atleet in 46 seconden en 60 honderdsten.

Koen Smet keerde, net als Van Diepen, terug van een blessure. De 30-jarige Amsterdammer startte op de 60 meter horden, maar brak die race na twee hordes alweer af. Menno Vloon wist niet te overtuigen bij het polsstokhoogspringen. De Zaankanter strandde op een hoogte van 5,73 meter. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52