🔴 Liveblog | Ajax wint van RKC en FC Volendam onderuit bij FC Twente, Blommestijn weer terug bij Telstar

In ons liveblog vind je in het weekend groot en klein regionaal sportnieuws. Tips? Mail naar [email protected]

12 februari 2023, 21.38 uur

We sluiten onze liveblog van dit weekend af met het nieuws van de rentree van Koen Blommestijn bij Telstar:

12 februari 2023, 19.27 uur

Korfballers Blauw-Wit niet opgewassen tegen LDODK

In de Korfbal League heeft Blauw-Wit LDODK niet opnieuw weten te verrassen. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers in Gorredijk met 29-21. Vanmiddag zat een zege er eigenlijk geen moment in. Halverwege stond het 8-13. In de tweede helft liepen de gasten uit naar 17-23. De degradatiezorgen bij Blauw-Wit blijven en LDODK duwt dankzij de overwinning Koog Zaandijk buiten de top-4.

12 februari 2023, 19.18 uur

Lees hieronder hoe de wedstrijden van Ajax en FC Volendam verliepen:

12 februari 2023, 18.41 uur

Afgelopen: Ajax wint en FC Volendam verliest

Voor Ajax kwam het in de tweede helft toch nog goed tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers boeken onder trainer John Heitinga de vierde opeenvolgende zege. Donderdag wacht in de Europa League de nummer twee van de Bundesliga Union Berlin. Voor FC Volendam was het al vroeg een verloren middag. De opgelopen schade voor rust tegen FC Twente viel onmogelijk te repareren. Eindstand in Enschede: 3-0.

12 februari 2023, 18.31 uur

En nu ook de bevrijdende 3-1 voor Ajax

Mohammed Kudus maakt aan alle onzekerheid een einde en scoort de 3-1 tegen RKC Waalwijk.

12 februari 2023, 18.29 uur

De 2-1 van Ajax komt van Timber

Op aangeven van Bassey tikt Timber de bal langs keeper Vaessen.

12 februari 2023, 18.04 uur

De gelijkmaker van Ajax in beeld

12 februari 2023, 18.00 uur

Brian Brobbey zet Ajax naast RKC Waalwijk

Invaller Brian Brobbey slaat al na vijf minuten in de tweede helft toe en maakt de 1-1.