Kansloze middag FC Volendam op bezoek bij FC Twente

FC Volendam was bezig aan een goede opmars in 2023. Die is hardhandig ten einde gekomen op bezoek bij FC Twente. De Tukkers wonnen met 3-0 door goals van Joshua Brenet, Vaclav Cerny en Mees Hilgers.

FC Volendam ging hard onderuit tegen Twente - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

FC Volendam kende voor de uitwedstrijd tegen FC Twente dus een goed begin van 2023 en ging met vertrouwen naar Enschede. Die hoop kon binnen twintig minuten in de prullenbak. De eerste grote kans voor Twente, een schot van Anass Salah-Eddine ging nog naast. Daarna ging het hard in Enschede. Joshua Brenet scoorde een goed doelpunt na een splijtende pass van Robin Pröpper: 0-1.

Een minuut later lag de bal opnieuw in het net. Ditmaal kon Vaclav Cerny afmaken na gepruts in de verdediging van Volendam: 2-0. De avond werd nog iets pijnlijker, nadat Mees Hilgers 3-0 scoorde. Het leek even zelfs 4-0 te worden, maar Ricky van Wolfswinkel stond buitenspel in de aanloop. De bezoekers werden tweemaal gevaarlijk via Robert Mühren. De spits van Volendam had alleen het vizier niet op scherp.

Tekst gaat verder onder de video.

Trainer Wim Jonk over de kansloze nederlaag tegen FC Twente - NH Nieuws

De Tukkers hadden nauwelijks tijd nodig om te acclimatiseren in de tweede helft. Zij bleven de meest gevaarlijke ploeg. Zo schoot Cerny uit kansrijke positie vol op de paal naast Filip Stankovic. Manfred Ugalde omspeelde hierna Stankovic, maar schoot de bal niet in het doel. Michel Vlap, een andere invaller, mikte de bal op de lat. Volendam kon alleen een afstandsschot van Bilal Ould-Chikh hier tegenover stellen.

In de slotfase moest Stankovic nog redden op een schot van Pröpper, maar de Volendammers konden de score niet meer veranderen. Volendam blijft ondanks de nederlaag vijftiende staan op de ranglijst. Vitesse is volgende week zaterdag de volgende tegenstander.

FC Twente - FC Volendam - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Mirani (B. Ould-Chikh/46), Flint (Benamar/46), Murkin (El Kadiri/80); Sanchez Da Silva (Van Mieghem/73), Twigt, Eiting; Mühren, Antonucci (James/62)