Ga naar Content

Heitinga ziet 'zwaarbevochten zege' Ajax: "Goed voor zelfvertrouwen"

Voor Ajax was het vanavond bij vlagen een vechtwedstrijd tegen FC Twente. Na negentig minuten knokken bleven de Amsterdammers overeind en gingen de Tukkers knock-out: 0-1. Daardoor zit Ajax bij de laatste acht in het bekertoernooi. Trainer John Heitinga sprak bij ESPN dan ook over een zwaarbevochten zege: "Niet makkelijk om hier te winnen.'

John Heitinga - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Heitinga vond dat Ajax en Twente aan elkaar gewaagd waren. Hij zag dat zijn ploeg het in de eerst helft moeilijk had. "Het publiek ging er toen ook achter staan. Na de rust kwamen we er beter in en maakten we een goede goal. Dat was goed voor het zelfvertrouwen, want het is niet makkelijk om hier te winnen."

"Het belangrijkste is dat we een ronde verder gaan", vervolgt Heitinga. "We kunnen strijden als ploeg, dat zag je ook aan het einde. Als je hier komt, weet je dat een team treft die strijdt. Dan is het fijn als je de mouwen kan opstropen en een clean sheet kan houden."

Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mohammed Kudus scoorde voor de derde wedstrijd op rij en was dus opnieuw belangrijk voor Ajax. "Persoonlijk voel ik me nu ook beter", geeft hij toe bij ESPN. "We winnen wedstrijden en dat is het belangrijkste. Voetbal gaat met ups en downs. Als het slecht gaat, moet je elkaar blijven steunen."

Vertrouwen

Het vertrouwen van Heitinga, de trainer koos driemaal voor Kudus, doet de Ghanees goed. "Hij gelooft in mij en in deze rol heb ik veel vrijheid. Ik blijf leren en ik doe mijn beste voor het team op iedere positie."

Ajax speelt komende zondag tegen RKC Waalwijk in de Johan Cruijff Arena. Aftrap is 16.45 uur en dat duel kun je live volgen bij NH Sport op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52