Ga naar Content

Volendammer Alex Plat overdonderd door besluit NAC: "Dit is te laat"

Compleet verrast, was Alex Plat toen hij hoorde dat hij niet langer welkom is bij de A-selectie van NAC Breda. Tot voor kort was hij aanvoerder van de eerstedivisionist. Nu moet hij hopen dat hij voor het sluiten van de transfermarkt nog een club vindt die bij hem past. 

Alex Plat - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

De nieuwe trainer van NAC Breda, Peter Hyballa, zal in het nog resterende deel van dit voetbalseizoen geen gebruik meer maken van de diensten van de verdedigende middenvelder die zaterdag 25 jaar wordt. Die mededeling kreeg hij van de nieuwe technisch directeur Peter Maas en commissaris Pierre van Hooijdonk. "Wat moet je zeggen?", antwoordt Plat op de vraag hoe hij reageerde toen hem dit verteld werd. "Ze willen door selecteren." Over het hoe en waarom tast hij naar eigen zeggen in het duister. "Niemand zag dit aankomen."

Direct na de Kerst zette NAC trainer Robert Molenaar op non-actief vanwege de tegenvallende resultaten. Molenaar, oud-trainer van FC Volendam, haalde Plat afgelopen zomer transfervrij naar Breda. Sindsdien speelde hij 21 wedstrijden voor NAC. "Ik heb genoten van de tijd hier, alleen was het jammer dat de resultaten niet optimaal waren. Jammer dat het zo afloopt."

'Ik denk dat iedere club zijn spelers nu al binnen heeft"

Voormalig NAC-aanvoerder Alex Plat

Vanavond om 24.00 uur sluit de transfermarkt. De kans dat Plat voor die tijd een andere werkgever vindt, is uiterst klein. "Het is allemaal leuk en aardig, maar ik heb tegen ze gezegd dat ik niet wegga om het weggaan. Mijn gevoel bij de nieuwe club moet goed zijn. Ik wil ergens heen waar ik met plezier kan voetballen. Ik denk alleen dat iedere club zijn spelers nu al binnen heeft. Dit is te laat voor mij."

Een laatste ontsnappingsmogelijkheid zou nog kunnen zijn dat NAC het contract met Plat afkoopt, waardoor hij transfervrij is. In dat geval zou hij in een later stadium nog voor een andere club kunnen kiezen. Gebeurt er niks dan is de oud-speler van FC Volendam veroordeeld tot het trainen met de selectie van NAC Onder 21 jaar. Bij de hoofdmacht is hij niet meer welkom.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52