Ga naar Content
Noord-Holland

LIVEBLOG: Deadline Day in Noord-Holland, de allerlaatste deals op de transfermarkt

31 januari 2023, 10.00 uur · Aangepast 1 februari 2023, 00.37 uur
Door: Sport · Foto: Watford FC

Welke spelers vertrekken er en wie komen er nog bij? Om middernacht sluit de winterse transferwindow. De laatste uren om de selectie te voorzien van vers bloed of voor een voetballer de laatste mogelijkheid op een nieuw avontuur. Wat gebeurt er nog bij Ajax, AZ, FC Volendam en Telstar? Je leest het allemaal in ons liveblog!

1 februari 2023, 00.14 uur

Transferwindow dicht in Nederland

Het is na middernacht. De transfermarkt in Nederland is gesloten. Daarmee sluiten wij ook dit liveblog af!

In sommige andere Europese landen (zoals Turkije, Portugal, Oekraïne en Rusland) is de transfermarkt echter nog wel open. Dat betekent dat Nederlandse clubs de komende dagen nog spelers kunnen kwijtraken aan buitenlandse clubs. Wel is er nog altijd de mogelijkheid voor Nederlandse clubs om transfervrije spelers vast te leggen. 

31 januari 2023, 22.19 uur

Ajax legt toptalent Mika Godts vast

Ajax neemt Mika Godts per direct over van KRC Genk. Godts, een linksbuiten die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, staat in België te boek als een toptalent en heeft in Amsterdam getekend tot 2025. Het lijkt de bedoeling dat Godts in eerste instantie zal aansluiten bij Jong Ajax.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

31 januari 2023, 22.37 uur

Slecht nieuws vanuit Alkmaar

31 januari 2023, 21.58 uur

Dijkstra gaat van Velsen-Zuid naar Haarlem

Telstar en Cas Dijkstra hebben afscheid van elkaar genomen. In overleg tussen beide partijen is het contract van de middenvelder ontbonden. De 21-jarige Dijkstra heeft in Koninklijke HFC gelijk een nieuwe club gevonden. 

31 januari 2023, 20.14 uur

Heerhugowaarder Wesley Hoedt van Brussel naar Watford

Wesley Hoedt verlaat Anderlecht en gaat voetballen in de Engelse Championship, het tweede niveau van Engeland. De 28-jarige verdediger gaat spelen voor de nummer vier van de ranglijst: Watford FC. Bij de Belgische topclub was Hoedt op een zijspoor beland. 

Hoedt speelde sinds de zomer van 2021 voor Anderlecht dat hem gratis overnam van Southampton. Daarvoor speelde de voetballer uit Heerhugowaard onder andere bij AZ, Lazio, Celta de Vigo én Antwerp.

Heerhugowaarder Wesley Hoedt naar Watford - Foto: Watford FC

31 januari 2023, 14.55 uur

AZ slaat toe en heeft Sven Mijnans binnen

AZ heeft zich op de laatste dag van de winterse transferperiode versterkt met Sven Mijnans. De middenvelder komt per direct over van Sparta en tekent een contract voor vijfenhalf jaar in Alkmaar.

Er waren meerdere kapers op de kust voor de technisch begaafde spelmaker. Zo zouden PSV, Feyenoord en FC Twente ook geïnteresseerd zijn geweest in Mijnans. In Alkmaar moet Mijnans op het middenveld onder andere de concurrentie aangaan met Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Djordje Mihailovic en Dani de Wit. Laatstgenoemde ligt er meerdere weken uit met een voetblessure.

Sparta-speler Sven Mijnans juicht na zijn doelpunt tegen Vitesse - Foto: Orange Pictures

31 januari 2023, 19.44 uur

Daishawn Redan weg bij FC Utrecht en gaat gelijk door naar Venezia

Het verblijf van Daishawn Redan bij FC Utrecht heeft slechts een paar maanden geduurd. De 21-jarige Amsterdammer werd de eerste seizoenshelft gehuurd door de ploeg uit de Domstad. Zijn werkgever Hertha BSC heeft Redan inmiddels verkocht aan Venezia. Redan vertrekt per direct naar de Italiaanse club die uitkomt in de Serie B. 

Daishawn Redan namens FC Utrecht tegen FC Volendam - Foto: Orange Pictures

31 januari 2023, 19.16 uur

Victor Jensen laat Ajax achter zich en kiest voor FC Utrecht

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.