Ga naar Content

Na weer disciplinaire schorsing sluit Bilal Ould-Chikh toch weer aan bij FC Volendam

Voor de tweede keer dit seizoen is Bilal Ould-Chikh geschorst door trainer Wim Jonk. De aanvaller van FC Volendam mocht een week niet meedoen met de selectie. Daardoor zat hij zowel tegen Ajax (1-1) als tegen FC Groningen (3-2) niet bij de wedstrijdgroep. "Hij moet zich verbeteren in het houden aan afspraken."

Bilal Ould-Chikh - Foto: Orange Pictures

"Wij maken afspraken met elkaar ", vertelt trainer Wim Jonk na de thuisoverwinning op FC Groningen over de disciplinaire schorsing van Bilal Ould-Chikh. "Als spelers zich niet aan die afspraken houden, dan moet ik als trainer ingrijpen."

Ould-Chikh speelde dit seizoen veertien wedstrijden waarin hij één keer scoorde. Dat gebeurde begin deze maand bij de 3-0 overwinning in Friesland tegen SC Cambuur. Ook pakte de aanvaller uit Blaricum een keer rood, op 2 oktober tegen Fortuna Sittard. Eind oktober miste hij de thuiswedstrijd tegen AZ, omdat Ould-Chikh op de training in conflict zou zijn geraakt met assistent-trainer Matthias Kohler betrokken zou zijn geweest. Zelf hield hij het destijds 'op een discussie over voetbal'. 

"Het kan een keer te veel worden en dat weet hij ook", aldus Jonk over de situatie van zijn pupil. "Hopelijk heeft hij hier van geleerd en kunnen we verder."

Tekst loopt door onder de video.

Wim Jonk over de schorsing van Bilal Ould-Chikh - NH Nieuws

Wat Bilal Ould-Chikh precies heeft gedaan, wilde Jonk niet vertellen. Morgen zit de schorsing van de 25-jarige technicus er weer op en sluit hij weer aan bij de groepstraining. Zaterdag speelt FC Volendam de volgende wedstrijd in eigen huis tegen AZ.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52