Ga naar Content

Matchwinner Mühren belangrijk voor FC Volendam en doet z'n boodschappen altijd met een grote glimlach

Uitzinnig van vreugde vierde Robert Mühren zijn treffer tegen FC Groningen. De goaltjesdief maakte twaalf minuten voor tijd de bevrijdende 3-2. En dat gaf Mühren een heel fijn gevoel. "Dit geeft een boost naar de volgende wedstrijd."

Robert Mühren ziet dat dit een boost aan de ploeg geeft - NH Nieuws

Robert Mühren begon weer in de basis, nadat hij een paar dagen geleden tegen Ajax nog op de bank begon. Tegen FC Groningen liet hij zien dat hij nog steeds enorm belangrijk kan zijn. Bij de tweede paal tikte de 33-jarige aanvaller de bal binnen. "Door onze wilskracht hebben we deze wedstrijd over de streep getrokken."

Veilige vijftiende plek

Mede dankzij de treffer van Mühren is FC Volendam weer gestegen op de ranglijst. Voor de winterstop stond de ploeg van Wim Jonk nog stijf onderaan, maar inmiddels hebben de Volendammers de degradatiezone verlaten en zijn ze op dit moment de nummer vijftien van de eredivisie. "Alleen zijn er nog zoveel punten te verdelen."

Tekst loopt door onder de video.

Wim Jonk over de veilige vijftiende plek - NH Nieuws

De ontlading na de overwinning op FC Groningen in het stadion was groot. Dat merkte Mühren tijdens en na de wedstrijd ook. "We hebben gedaan wat iedereen wilde."

Boodschappen doen

Als echte Volendammer is het dan weer prettiger om je boodschappen te doen, tenminste dat zou je denken. Alleen de nuchtere topscorer van FC Volendam gaat altijd met een prettig gevoel naar de supermarkt. "Boodschappen doe ik altijd met een grote glimlach."

Tekst loopt door onder de video.

Robert Mühren sprokkelt z'n doelpunten bij elkaar - NH Nieuws

Met nog vijftien wedstrijden te gaan, staat FC Volendam nu boven FC Groningen, Cambuur en FC Emmen op de ranglijst. Volgend weekend wacht in Volendam de Noord-Hollandse derby tegen buurman AZ.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52