FC Volendam voorlopig in veilige haven na winst in kelderkraker

Eindelijk staat FC Volendam op een veilige vijftiende plek na winst op FC Groningen. In een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd won de ploeg van trainer Wim Jonk met 3-2. Gaetano Oristanio, Calvin Twigt en Robert Mühren maakten de treffers voor de thuisploeg.

FC Volendam viert feest na een treffer van Oristanio - Foto:

In het koude Volendam-stadion begonnen beide ploegen voorzichtig en aftastend aan de wedstrijd. FC Volendam met het meeste balbezit, maar creëerde geen kansen en de bezoekers kwamen er af en toe gevaarlijk uit via de counter.  Toch kwam FC Volendam op voorsprong. Gaetano Oristanio profiteerde optimaal van een verdedigende fout bij de Noorderlingen. Het betekende de eerste treffer van het seizoen voor de Italiaanse middenvelder. Het doelpunt leek de Palingboeren meer zelfvertrouwen te geven, want het overwicht nam daarna toe.

Heerlijke actie

Zo kon bijvoorbeeld Derry John Murkin na een klein half uur spelen de voorsprong verdubbelen. Op de achterlijn stuurde de linkspoot een aantal Groningers het bos in met een paar prachtige passeerbewegingen, alleen doelman Michael Verrips passeerde hij niet.

Trainer Wim Jonk ziet dat het geloof terug is bij zijn ploeg - NH Nieuws

Veerkracht uit het Noorden

Met dezelfde elf spelers als in de eerste helft ging het vlak na rust niet goed bij FC Volendam. Bij de eerste corner voor FC Groningen was het al raak. De bal bleef vlak voor de goal hangen en Johan Hove van FC Groningen ramde van dichtbij de bal tegen de touwen.

Toch kwam de thuisploeg razendsnel met een antwoord. Calvin Twigt kopte in de 55e minuut een voorzet vanaf de rechterkant van Florent Sanchez binnen. En die voorsprong was ook dik verdiend. Het spel bevond zich daarna grotendeels op de helft van FC Groningen. Tegen de verhouding in scoorden de bezoekers uit één van de weinige tegenaanvallen via Ricardo Pepi.

Tekst loopt door onder de foto.

Calvin Twigt scoort voor FC Volendam - Foto: Orange Pictures

Stadion op z'n kop

De slotfase was vooral spannend. Waar FC Volendam de aanval bleef zoeken. Na een klein kwartiertje kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten voor Robert Mühren. De aanvaller tikte de bal binnen en zette het stadion volledig op z'n kop. Het betekende de vijfde treffer voor Mühren dit seizoen.

Hoe beroerd FC Volendam er nog voor stond in de winterstop zo rooskleurig ziet de wereld van Wim Jonk en de zijnen er nu uit. Door de winst staan de Volendammers nu op een veilige vijftiende plaats. Volgende week zaterdag ontvangt FC Volendam in eigen huis buurman AZ.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mirani, Mbuyamba, Flint, Murkin; Eiting, Sanchez, Twigt (Klomp/84);  Oristanio (Zeefuik/84), Mühren (Antonucci/87)