Hovocubo en FC Marlène beginnen kampioenspoule met overwinning

Na ruim een maand winterslaap is de eredivisie zaalvoetbal weer hervat. Hovocubo won met 8-2 op bezoek bij Groene Ster in Vlissingen. FC Marlène versloeg ASV Lebo in een Noord-Hollands onderonsje met 5-4.

Ilias Bouzit van Hovocubo vecht om de bal - Foto: Michel Bes

Grote man bij Hovocubo was Iliass Bouzit. Hij maakte de helft van alle goals: vier. Appie Attahiri, Amin Amghar, Hicham Aklalouch en Mats Velseboer waren de andere doelpuntenmakers.  Door de ruime overwinning staat de regerend landskampioen uit Hoorn bovenaan in de kampioenspoule.

FC Marlène won in Amsterdam na een spannend duel van ASV Lebo. In de tweede helft nam Lebo een 4-2 voorsprong en leekt het op weg naar de winst. De Heerhugowaarders knokte zich echter knap terug en wonnen alsnog met 4-5. Martin van Eeuwijk was belangrijk voor Marlène met drie doelpunten.

De andere twee wedstrijden in de kampioenspoule werden door het winterse weer en het daarbij horende gevaar op de Nederlandse wegen afgelast. Zowel FCK De Hommel tegen Be'79 en FC Eindhoven tegen Tigers Roermond gingen niet door.

Degradatiepoule

In de degradatiepoule zitten vier Noord-Hollandse ploegen. HV Veerhuys won de derby tegen Texel'94 met 3-1.