Ga naar Content

Hovocubo haalt weer eens uit, waardoor Veerhuys naar de degradatiepoule gaat

Het is HV Veerhuys niet gelukt om zich te plaatsen voor de kampioenspoule in de eredivisie zaalvoetbal. De zaalvoetbalclub uit Hoorn had nog een kleine kans, maar verloor hard van streekgenoot Hovocubo. Het werd 9-2 voor de huidige landskampioen.

Mats Velseboer (r) in actie tegen HV Veerhuys - Foto: Michel Bes

Alle mogelijke hoop die Veerhuys had, verdween snel naar de achtergrond. Binnen een kwartier stond het 4-0 na treffers van Appie Attahiri (twee), Iliass Bouzit en Lahcen Bouyouzan. Door de tweede goal van Bouzit stond het bij de rust al 5-0.

Amin Amghar en Bouzit zorgden in de tweede helft voor een uitbreiding van de score: 7-0. Veerhuys mocht hierna aanleggen voor een strafschop. Deze werd op de buitenkant van de paal geschoten door David Albert. Faisel Mellah en Hicham Aklalouch waren hierna nog trefzeker. Albert en Jesse Koeman maakten de pijn voor Veerhuys vervolgens nog iets draaglijker: 9-2.

Fase 1

Het eerste gedeelte van de eredivisie zaalvoetbal is vanavond beëindigd. Naast Hovocubo hebben ASV Lebo en FC Marlène zich geplaatst voor de kampioenspoule. HV Veerhuys, RKAV Volendam, VNS United en Texel 94’ zijn veroordeeld tot de degradatiepoule.

De overige Noord-Hollandse uitslagen in de eredivisie zaalvoetbal:

FC Marlène – RKAV Volendam 3-2
ZVV Eindhoven – VNS United 4-4
ASV Lebo – Tigers Roermond 6-6

Texel ’94 speelt morgen tegen Leekster Eagles.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52