Kansloze avond FC Volendam tegen Excelsior, eerste competitienederlaag in 2023

FC Volendam heeft na twee knappe zeges op Cambuur en RKC Waalwijk weer eens verloren in de eredivisie. De Volendammers beleefden een hopeloze avond in Rotterdam: het werd tegen Excelsior 2-0.

Brian Plat hield de bal net over de lijn. - Foto: Pro Shots/Shane Winsser

De opstelling van FC Volendam had één wijziging tegen Excelsior Rotterdam. Oskar Buur ontbrak voor de palingboeren vanwege een blessure. Brian Plat was zijn vervanger. Reda Kharchouch kreeg na zeventien minuten een opgelegde kans. Hij kwam oog in oog met Filip Stankovic, die zijn inzet tot corner promoveerde. Die hoekschop eindigde vervolgens via Damon Mirani ongelukkig in het doel: 1-0. Een voorzet van Marouan Azarkan ging net naast en even later raakte Couhaib Driouech de paal.

Een vervelende avond voor Volendam in Rotterdam. - Foto: Pro Shots/Shane Winsser

In de tweede helft bleven de Kralingers de beste kansen creëren.  Zo werd Driouech gevaarlijk na balverlies van Benaissa Benamar, maar de aanvaller van Excelsior schoot naast. Kharchouch kopte enkele minuten later net naast het doel. Volendam kwam daar opnieuw goed weg.

Stankovic kon knap redden na een goede kopbal van Siebe Horemans. Hier kon Volendam, verder dan een volley van Carel Eiting, niks tegenover stellen. Via Azarkan viel in de slotfase dan toch de beslissing. Hij kwam vrij in het strafschopgebied en schoot raak achter Stankovic: 2-0.

FC Volendam-coach Wim Jonk zag zijn ploeg bijna geen kansen creëren - NH Nieuws

Door de nederlaag zakt FC Volendam naar de zeventiende plaats op de ranglijst met twaalf punten. Dat is evenveel als FC Emmen en FC Groningen, maar zij spelen dit weekend nog. Volendam speelt donderdag tegen Ajax.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Benamar (Douiri/80), Mirani (Van Mieghem/71), Murkin; Da Silva, Eiting; B. Ould-Chikh (Veerman/71), Mühren, Oristanio.