Ga naar Content

Volendamse oud-goalie van Feyenoord steunt Ajax-coach Schreuder: "Kritiek niet terecht"

Nog twee nachtjes slapen voor alle voetballiefhebbers en dan barst het spektakel weer los in Rotterdam-Zuid. De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. Dat geldt ook voor Edwin Zoetebier, voormalig doelman van Feyenoord. "Ik verwacht een kleine overwinning voor Feyenoord."

Edwin Zoetebier neemt het op voor Ajax-coach Alfred Schreuder - NH Nieuws

"Ik vind de kritiek van de pers op Alfred Schreuder niet altijd terecht", vertelt Zoetebier tegen NH Sport in zijn dorp Volendam. "Afgelopen jaar zijn er zoveel spelers vertrokken en de nieuwe spelers beschikken over minder kwaliteit. Daarvoor verdient Schreuder meer tijd."

"Stel je voor dat Ajax twintig kansen krijgt en er slechts eentje scoort. Heb je dan slecht gespeeld?"

oud-keeper Edwin Zoetebier

Het absolute hoogtepunt uit de carrière van Zoetebier is de winst van de UEFA Cup met Feyenoord in 2002. De sluitpost uit Volendam behoudt dan ook nog warme gevoelens voor de Rotterdamse club.

Pasveer

Tegenwoordig is Zoetebier keeperstrainer bij Vitesse in Arnhem. En volgt hij het voetbal op de voet. Zo ook de wisseling onder de doellat bij Ajax. Waar de Amsterdammers de Argentijn Gerónimo Rulli aantrokken en hierdoor Remko Pasveer op de bank zit. "Ik vind het wel logisch."

Tekst loopt door onder de video.

Edwin Zoetebier snapt dat Ajax een nieuwe doelman heeft aangetrokken - NH Nieuws

Druk

Op dit moment staat Feyenoord bovenaan in de eredivisie en op positie drie staat Ajax. Het verschil is vijf punten in het voordeel van de Rotterdammers. De druk ligt dus bij de ploeg van Schreuder, want bij verlies lijkt de titel wel heel ver weg voor de Amsterdammers. "Elke wedstrijd heeft vele gezichten, want stel je voor dat Ajax twintig kansen krijgt en er slechts eentje scoort. Heb je dan slecht gespeeld?"

Tekst loopt door onder de video.

Edwin Zoetebier voorspelt kleine winst voor Feyenoord - NH Nieuws

Feyenoord - Ajax begint zondag om 14.30 uur in De Kuip. NH Sport is hierbij aanwezig en doet verslag via de site en sociale kanalen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52