Ga naar Content

Acht miljoen euro voor 114 minuten; Ocampos na half jaar al weg bij Ajax

Lucas Ocampos vertrekt per direct bij Ajax. De Argentijnse aanvaller werd sinds de zomer gehuurd van Sevilla, maar kwam nauwelijks in actie voor de ploeg van Alfred Schreuder. Beide clubs hebben daarom in overleg de huurovereenkomst beëindigd. 

Lucas Ocampos - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

De 28-jarige Ocampos kwam verdeeld over zes wedstrijden slechts 114 minuten in actie voor Ajax. Scoren of een assist leveren deed hij in zijn geringe speeltijd niet. Ocampos heeft Ajax naar verluidt zo'n acht miljoen euro gekost. De Amsterdammers tikten vier miljoen euro af om Ocampos te mogen huren en betaalden daarnaast ook zijn salaris door, wat neer zou komen op nog eens vier miljoen euro. 

Omstreden transfer

De huur van Ocampos had vanaf dag één al veel voeten in de aarde. In eerste instantie wilden de Amsterdammers Ocampos voor twintig miljoen inlijven, maar de Raad van Commissarissen van Ajax stak daar een stokje voor. Uiteindelijk werd Ocampos een dag voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline alsnog gehuurd.

Eind november leek het huwelijk tussen Ajax en de buitenspeler al voorbij te zijn, toen bekend werd dat Ocampos door Alfred Schreuder niet werd meegenomen op trainingskamp. Ocampos keert nu per direct terug naar Sevilla. De topclub uit het zuiden van Spanje kan de 10-voudig Argentijns international goed gebruik. Sevilla staat namelijk na zeventien speelrondes op een teleurstellende negentiende plaats in La Liga. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52