Ga naar Content

Discutabele rode kaart Jong Ajax-speler Hlynsson geseponeerd, Viereck wel geschorst

Kristian Hlynsson kan maandag gewoon in actie komen voor Jong Ajax tegen Roda JC. De rode kaart die de IJslandse middenvelder kreeg in de 3-0 nederlaag tegen De Graafschap is geseponeerd. Neal Viereck, die in hetzelfde duel ook rood kreeg, is wel geschorst en moet één wedstrijd toekijken.

Kristian Hlynsson kan het niet geloven dat hij rood krijgt van scheidsrechter Luuk Timmer - Foto: Orange Pictures

Hlynsson kreeg in Doetinchem vlak voor rust een rode kaart na een overtreding op Alkmaarder Robin Schouten van De Graafschap. Jong Ajax moest zodoende met tien man verder. De ploeg van trainer John Heitinga moest de wedstrijd uiteindelijk zelfs afmaken met negen man, omdat na een uur spelen ook de ingevallen Neal Viereck een rode kaart kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. 

Geseponeerd

De aanklager betaald voetbal heeft vandaag laten weten het niet eens te zijn met de beslissing van scheidsrechter Luuk Timmer om Hlynsson naar de kant te sturen. De rode kaart van de 18-jarige Ajacied is daarom geseponeerd. De jeugdinternational van IJsland kan daarom bij de eerstvolgende wedstrijd van Jong Ajax thuis tegen Roda JC, gewoon in actie komen. Jong-Ajax trainer John Heitinga liet na afloop van het duel al weten de rode kaart voor Hlynsson discutabel te vinden. 

Tekst gaat verder onder de video.

John Heitinga over rood Hlynsson: "Zit niet in zijn systeem" - NH Sport

Neal Viereck

De aanklager betaald voetbal heeft tevens besloten dat de tweede rode kaart van het duel, wel overeind blijft staan. Neal Viereck kreeg na exact een uur spelen een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Camiel Neghli. De 18-jarige Viereck, die pas zijn tweede wedstrijd speelde voor Jong Ajax, stond dertig seconden binnen de lijnen toen hij zich vergreep. Viereck is voor één duel geschorst en mist hierdoor de ontmoeting met Roda JC in Amsterdam.

Bekijk hieronder beide rode kaarten van Neal Viereck en Kristian Hlynsson

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52