Ga naar Content

Flinke domper voor AZ door blessure Sam Beukema

Het zit AZ niet mee dit seizoen in het centrum van de verdediging. Trainer Pascal Jansen kon al lange tijd niet beschikken over Bruno Martins Indi en daar komt Sam Beukema ook bij. De mandekker raakte afgelopen zaterdagavond tegen sc Heerenveen geblesseerd en de verwachting is dat hij de aankomende weken er niet bij is.

Sam Beukema helpt AZ met doelpunt over dode punt heen - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

In het duel tegen Milan van Ewijk overstrekte Sam Beukema zijn knie. Daarmee veroorzaakte de onfortuinlijke verdediger ook nog een strafschop, die even later wel werd gestopt door doelman Hobie Verhulst. Mede daardoor won AZ de wedstrijd van sc Heerenveen met 2-0, alleen het uitvallen van Beukema was toch wel het smetje op de avond.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zinho Vanheusden verving Beukema in Friesland en hij lijkt ook de beoogde opvolger voor de aankomende tijd. Ook Maxim Dekker kan de positie centraal achter invullen, maar het AZ-talent komt de laatste weken bijna niet meer voor in de plannen van Pascal Jansen. 

Aankomende zondag speelt AZ de volgende wedstrijd. In eigen huis is Fortuna Sittard de tegenstander. De Alkmaarders staan op dit moment tweede op de ranglijst, vier punten achter koploper Feyenoord.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52