Ga naar Content

Op herhaling bij TOP Oss wint Jong AZ dit keer wel

Een overtuigende overwinning van Jong AZ maandagavond tegen TOP Oss. Dit betrof een inhaalduel en de Alkmaarse beloften waren heer en meester in Brabant. Fedde de Jong, Sem Dekkers en Mexx Meerdink scoorden voor Jong AZ.

Spits Mexx Meerdink namens Jong AZ in actie - Foto: Orange Pictures

Dit duel vond eerder dit seizoen al op 11 november 2022 plaats. Jong AZ verloor toen met 2-1 op bezoek bij de Ossenaren. Alleen stelde de Brabantse club toen de geschorste Toshio Lake op. De wedstrijd moest daarom opnieuw plaatsvinden. De KNVB en AZ zochten vervolgens samen naar een nieuwe datum.

Meerdink

Dit keer verliep het treffen een stuk beter voor de jonge Alkmaarders. Opvallendste speler in de basisopstelling van trainer Maarten Martens was Mexx Meerdink. De aanvaller keerde weer terug in de selectie na een schorsing van twee duels. Hij scoorde vlak voor tijd de laatste treffer voor Jong AZ, maar in het begin van de wedstrijd miste hij nog een strafschop.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Van Brederode

Verder beschikte Martens ook over Maxim Dekker en Myron van Brederode. Beide spelers kwamen dit seizoen al veelvuldig uit voor de Alkmaarse hoofdmacht. Zo viel Van Brederode gister nog in bij de gewonnen wedstrijd in Friesland tegen sc Heerenveen. Hij verving vlak voor tijd Jesper Karlsson. Dekker zat tegen de Friezen de gehele wedstrijd op de bank.

Afgelopen vrijdag verloor Jong AZ nog teleurstellend op bezoek bij buurman Telstar (1-0). De Alkmaarse talenten kwamen er bijna niet aan te pas tegen het compacte Telstar. Dit keer creëerde Jong AZ vele kansen en trof de ploeg ook drie keer doel. Door de zege stijgt de ploeg van Martens naar plek zeven op de ranglijst. Volgende week maandag is de volgende wedstrijd in eigen huis tegen Helmond Sport.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken , Goes, Dekker (Engel/62), Dekkers (Pavlidis/89); Schouten (Twisk/84), Buurmeester , De Jong; Allouch (Addai/89), Meerdink (Reverson/84), Van Brederode.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52