Ga naar Content

Spugende Glynor Plet is weer bepalend voor Telstar tegen Jong AZ

Bijna 36 jaar is Glynor Plet, maar nog steeds enorm belangrijk voor Telstar. Dat bewees de lange goaltjesdief vrijdagavond weer. Allesbehalve fit maakte Plet het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Jong AZ. "Ik werd ineens misselijk."

Glynor Plet voelde zich vlak voor de wedstrijd misselijk - NH Nieuws

Vlak voor de wedstrijd was het nog even twijfelachtig of Glynor Plet kon starten. De aanvoerder verliet tijdens de warming-up het veld en moest in de kleedkamer spugen. Wisselspeler Rein Smit sloot vervolgens aan bij het basisteam. Toch kon Plet het niet laten om af te haken en begon gewoon aan de wedstrijd. "Ik ging over m'n nek. Toen alles eruit was, kon ik weer verder."

"Voetbalvriend"

Na afloop wilde trainer Mike Snoei de overwinning vooral opdragen aan de vertrekkende directeur Pieter de Waard van Telstar. "Eigenlijk was het een trieste dag, want hij is een voetbalvriend van me. Ik zou het voor hem heel leuk vinden om er een geweldig seizoen van te maken." De Waard maakt het seizoen als algemeen directeur wel gewoon af bij Telstar. Dan stopt hij na zeventien trouwe jaren bij de club in Velsen-Zuid.

Tekst loopt door onder de video. 

Mike Snoei draagt winst op aan vertrekkende directeur Pieter de Waard - NH Nieuws

Ranglijst

Door de winst op Jong AZ heeft Telstar een flinke sprong op de ranglijst gemaakt. De Witte Leeuwen staan nu negende en hebben nog een wedstrijd in te halen. "We moeten ergens voor spelen", aldus Glynor Plet. De aanvoerder maakte tegen Jong AZ zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.

Tekst loopt door onder de video.

Glynor Plet over de negende plek op de ranglijst - NH Nieuws

Volgend weekend gaat Telstar op bezoek bij FC Dordrecht en dan op dinsdag 24 januari spelen de Velsenaren in eigen de inhaalwedstrijd tegen MVV.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52