Ga naar Content

Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom geselecteerd voor WK vrouwenvoetbal

Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom is komende zomer actief op het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Met de aanstelling maakt Overtoom haar debuut op een wereldkampioenschap voetbal.

Franca Overtoom actief op veld - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

De geboren Obdamse mag dus komende zomer afreizen naar de andere kant van de wereld. Dit doet ze als assistent-scheidsrechter. In totaal selecteerde de FIFA 33 scheidsrechters, 55 assistenten (grensrechters) en 19 videoarbiters. Ook Nederlander Pol van Boekel is geselecteerd. Hij zal op het eindtoernooi actief zijn als VAR.

In de lift

Overtoom haar carrière zit al jaren in de lift. De assistent-scheidsrechter uit Noord-Holland maakte in 2018 bij de wedstrijd van Telstar tegen Jong FC Utrecht haar debuut in het betaalde voetbal. Eind 2021 maakte ze wederom als assistent haar debuut in de eredivisie. Bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen (0-1).

De Nederlandse voetbalsters hebben zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap voetbal. De ploeg van bondscoach Andries Jonker treft titelverdediger Verenigde Staten, Vietnam en een land uit de play-offs in de groepsfase. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52