Ga naar Content

Vrouwenvoetbal van VV Alkmaar vanaf volgend seizoen onder de vlag van AZ

Vanaf komend seizoen verdwijnt VV Alkmaar uit de eredivisie voor vrouwen. De voetbalclub uit Alkmaar wordt ingelijfd door AZ, dat weer start met een vrouwenelftal. Na zes jaar komt er een einde aan VV Alkmaar in de eredivisie.

VV Alkmaar - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Vorig jaar was de weg al ingeslagen met een intentieverklaring. Daardoor werd het contact tussen VV Alkmaar en AZ al geïntensiveerd. Vervolgens werd onderzocht of AZ het vrouwenvoetbal van VV Alkmaar kon overnemen. Vanaf het seizoen 2023/2024 zal AZ dus weer in de eredivisie voor vrouwen vertegenwoordigd zijn.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, “Het is mooi dat na een afwezigheid van bijna twaalf jaar het vrouwenvoetbal weer terug is onder de vlag van AZ. Het past binnen de visie van de club om niet alleen een toekomst aan jongens en mannen te kunnen bieden, maar binnenkort ook weer aan voetballende meisjes en vrouwen. Bovendien geloven we in de nationale en mondiale groei van het vrouwenvoetbal. Daar willen we vanuit AZ aan bijdragen.”

Grondleggers

In 2007 was AZ één van de clubs die startte aan de eredivisie voor vrouwen. Samen met ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II was AZ één van de grondleggers. Onder leiding van trainer Ed Engelkes werd AZ drie keer landskampioen. In 2011 trokken de Alkmaarders de stekker uit het vrouwenvoetbal vanwege de financiële situatie. Vanaf 2017/2018 was VV Alkmaar actief in het vrouwenvoetbal.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52