Ga naar Content

Gerelateerde videos

Soufiane Bouchikhi pakt halve marathontitel in Egmond, Nienke Brinkman beste vrouw

Soufiane Bouchikhi heeft de 48e halve marathon van Egmond op zijn naam geschreven. De Belgische atleet kwam na 1 uur, 7 minuten en 31 seconden over de finish. Bij de vrouwen werd topfavoriet Nienke Brinkman de winnaar. Ze kwam na 1 uur, 18 minuten en 23 seconden over de streep. 

De start van de mannen in Egmond - Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Voor het eerst sinds 2020 kon de halve marathon van Egmond weer worden gelopen. Na het startschot gingen de mannen en vrouwen zeven kilometer over het strand. Een ware uitputtingsslag bij de vrouwen, want Andrea Deelstra nam daar een ruime voorsprong op de rest. Ze kwam als eerste van het strand af bij Castricum. Ze werd gevolgd door Anne Luijten en daarachter zat een kopgroep met onder meer Nienke Brinkman, Jill Holterman, Bo Ummels en Ruth van der Meijden. 

Deelstra bleef ook in de duinen lange tijd de snelste, maar werd ingehaald door Brinkman. Holterman haakte af. De Egmondse kampte met een kuitblessure. Christiaan Bosselaar was de eerste man die het strand achter zich liet. Hij werd daarna in de duinen ingehaald door Soufiane Bouchikhi. Achter de Belg liepen Stan Niesten, Bjorn Koreman en Noah Schutte. Bouchikhi haalde na 54 minuten de ruim 9 minuten eerder gestarte Deelstra in.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: NH Nieuws / Marion de Heus

Ongenaakbaar

In de laatste kilometers bleek Bouchikhi niet meer te achterhalen. Tom Hendrikse en Khalid Choukoud eindigden op de tweede en derde plaats. Edwin Sjerps werd de beste Noord-Hollander. De 25-jarige atleet uit Nibbixwoud eindigde op iets meer dan twee minuten op de zevende plaats.

Deelstra zag behalve de mannen ook Nienke Brinkman in het laatste deel voorbij komen. De Nederlands kampioene op de marathon kwam solo over de finish op de boulevard in Egmond aan Zee. Deelstra gaf iets meer dan een minuut toe op de winnares. Jennifer Gulikers, van Team Distance Runners uit Castricum, eindigde in 1.20,45 op de derde plaats.   

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52