Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Verplichte coronatest voor reizigers uit China, negatieve uitslag op Schiphol vereist

6 januari 2023, 20.15 uur · Door Redactie

Vanaf dinsdag komen reizigers uit China alleen Nederland nog in met een negatieve coronatest. Dat maakt minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Ook wordt iedereen per direct gevraagd om een mondkapje te dragen in het vliegtuig van en naar China. 

Een Boeing 777 van KLM geparkeerd aan de E-pier van Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Eerder besloot het kabinet nog dat strengere maatregelen niet nodig zijn. Nu is besloten om dat toch te doen, zodat alle Europese landen dezelfde aanpak hanteren. Kuipers heeft ook de deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) advies gevraagd. Zij vrezen dat bij het uitblijven van strengere coronaregels de reizigers uit China via Nederland naar andere landen zullen reizen.

Maatregelen KLM

Eerder gaf KLM aan extra maatregelen te nemen om haar bemanning en reizigers op vluchten vanuit China tegen corona te beschermen. In dat land gaat het coronavirus momenteel hard rond. Voor de crew en passagiers liggen FFP2-maskers klaar en de bemanning mag gebruikmaken van een aparte wc.  

De maatregelen worden genomen nadat er onrust onder personeel was ontstaan. De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel zou het liefst Europese regelgeving zien, maar riep KLM gisteren al op tot 'goed werkgeverschap' en zelf maatregelen te nemen. Die maatregelen werden al overwogenbevestigde KLM gisteren tegenover NH Nieuws. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]