Ga naar Content

Kerstbomen versnipperd in Amsterdams park: "Goede reden om nu al weg te halen"

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat de kerstboom langzamerhand weggehaald wordt uit de woonkamer. Waar de een hem op straat zet, bij een wel of niet officieel ophaalpunt, gaan sommigen in Amsterdam-Oost voor de meer duurzame optie: ze laten hem versnipperen in Park Frankendael.

Kerstbomen versnipperd in Amsterdam Oost - NH Nieuws

Peter sprak drie jaar geleden met de parkbeheerder over hergebruikt groen in het park: "Hij vertelde dat hij graag bomen zou willen gebruiken om de paden in het park te verversen." En zo gezegd zo gedaan, Peter begon met dit initiatief.

De bomen worden vandaag naar het park gebracht, waar ze worden versnipperd. Die snippers worden dus over het park en in de rest van het stadsdeel verspreid. "Ik vind het heel leuk dat dit op deze manier duurzaam voor de buurt wordt gebruikt", zegt een vrouw die haar boom vanochtend heeft gebracht. Haar kinderen zoeken of ze hun boom nog herkennen.

Foto:

Onder begeleiding van een fanfareband worden de bomen door de machine gehaald: "We hadden liever iets meer bomen gehad, maar rekening houdend met het weer is het prima voor nu." Peter zou graag zien dat dit stadsbreed wordt overgenomen.

De gemeente vindt het een mooi duurzaam initiatief, maar het kan niet door de gehele stad worden gedaan, omdat dat te grote hoeveelheden betreft: "Kerstbomen zijn een niet inheemse soort, dat betekent dat ze van nature niet voorkomen in Amsterdam. Het op grote schaal neerleggen van snippers kan de grond verzuren en dit kan slecht zijn voor de biodiversiteit in de parken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]