Ga naar Content

FC Volendam met nieuwe formatie richting 2023, maar geen sprake van 'betonvoetbal'

FC Volendam heeft met een redelijk goed gevoel 2022 afgesloten. De laatste oefenwedstrijd van het jaar werd met 4-1 gewonnen, mede door een hattrick van Robert Mühren. "De eerste was natuurlijk perfect. Goede voorzet van Daryl van Mieghem, die kon ik goed binnen lopen."

Robert Mühren scoorde drie goals tegen NAC Breda - NH Sport / Milton Pus

"Het zegt niet zoveel", reageert Mühren op de 4-1 overwinning op NAC Breda. "We spelen in een nieuw systeem (5-2-3 met opkomende backs red.). Daarin hebben we vandaag een aantal goede dingen laten zien. Daar kunnen we in ieder geval mee vooruit. We spelen nu in deze nieuwe opstelling om niet meer open huis te houden."

Volendam verloor drie keer in de voorbereiding. De nederlaag tegen Sevilla was volgens Mühren geen schande. "Je probeert een aantal nieuwe dingen. Daarin zijn we keihard aan het werk om het erin te slijpen. We zitten nu in de fase dat we punten moeten halen, het maakt niet per se op welke manier."

Wim Jonk over de winterstop, betonvoetbal en Henk Veerman - NH Sport / Milton Pus

Betonvoetbal

FC Volendam staat stijf onderaan in de eredivisie met zes punten. Trainer Wim Jonk weet dat het anders moet. "Daar is een winterstop voor om dingen goed te evalueren. Aan de hand daarvan pas je misschien dingen aan. Kleine nuances aan te brengen in je speelwijze. Dat hebben we gedaan."

Het Nieuwe Oranje moet meer zekerheid inbouwen, maar Jonk weigert de term 'betonvoetbal' te gebruiken. "Alles staat en valt bij jouw selectie en spelers. Als wij onze dingen goed doen en proberen minder ruimte weg te geven. Dan komt het ons spel ten goede."

Aanwinst

Henk Veerman ontbrak met koorts bij Volendam en Jonk verwacht hem tegen SC Cambuur weer erbij te hebben,

Volendam bevestigde vandaag de komst van Florent Sanchez. De 19 jaar Frans-Braziliaanse voetballer wordt voor een halfjaar gehuurd van Olympique Lyonnais. Sanchez speelt op het middenveld en kwam vooral in actie bij het tweede van Lyon. 

Volendam speelt 8 januari de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen SC Cambuur. De aftrap in Leeuwarden is om 14.30 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52