Ga naar Content

FC Volendam eindigt 2022 met een wedstrijd voor eigen publiek

Het is FC Volendam toch gelukt om de oefenwedstrijd tegen NAC Breda toegankelijk te maken voor publiek. De club kan inmiddels de veiligheid rondom het stadion garanderen, waardoor fans van Het Nieuwe Oranje gratis op de tribune kunnen zitten.

FC Volendam-supporters toch welkom bij wedstrijd - Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures

In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft oefenen FC Volendam en NAC op vrijdag 30 december tegen elkaar. In eerste instantie zou de wedstrijd vanwege de veiligheid achter gesloten deuren gespeeld worden. De club heeft de organisatie zover rond gekregen dat fans  fans van de thuisclub de wedstrijd in het stadion kunnen kijken.

Tekst loopt door onder T weet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de voorbereiding op het huidige voetbalseizoen oefenden FC Volendam en NAC Breda in Breda ook al tegen elkaar. De wedstrijd eindigde toen in een doelpuntloos gelijkspel, De wedstrijd tegen NAC is voor Volendam de laatste voetbalactiviteit van het jaar. Daarnaast geldt deze oefenwedstrijd als de afsluiting van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Begin december begon de rode lantaarndrager in de eredivisie weer met trainen. Het moest het in de eerste week doen zonder trainer Wim Jonk. De trainer kampte met knieproblemen en verbleef daarvoor in het buitenland. Na de terugkeer van Jonk werd er geoefend tegen Ajax. In een spectaculaire wedstrijd werd er met 5-4 verloren van de Amsterdammers.

Kansloos 

Enkele dagen later vloog de Volendamse selectie richting Spanje voor het trainingskamp in Estepona. Op Spaanse bodem verloren de Volendammers met 7-0 kansloos van Sevilla. Ook de Spaanse derdeklasser Real Balompédica Linense was met 2-0 een maatje te groot. 

FC Volendam hervat zondag 8 januari de competitie met een uitduel tegen concurrent SC Cambuur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52