Ga naar Content

Samenvatting: Hattrickheld Robert Mühren helpt FC Volendam aan eerste oefenzege voor hervatting

FC Volendam heeft de laatste wedstrijd voor de tweede seizoenshelft gewonnen. Het werd voor de Palingboeren 4-1 tegen NAC Breda. Daarmee sluit Volendam 2022 af met een zege, de eerste tijdens de voorbereiding op de rest van het seizoen. 

FC Volendam - NAC - NH Nieuws

FC Volendam oefende eerder tegen Ajax (5-4 verlies), Sevilla (7-0 verlies) en Linense (2-0 verlies). Bij de laatste wedstrijd van het jaar ontbrak Henk Veerman met een blessure. De bezoekers uit Breda werden het eerst gevaarlijk via Ezechiel Banzuzi. Filip Stankovic kon zijn inzet keren. Via Robert Mühren kwam Het Nieuwe Oranje echter op 1-0. De spits werkte een voorzet van Daryl van Mieghem tegen de touwen. De thuisploeg ging hierna op zoek naar meer. Zo ging een schot van Joey Antonioli over en schoot Derry John Murkin net naast na een solo.

Uit het niets kwam NAC op gelijke hoogte. Na een goede pass van Odysseus Velanas volleerde Kaj de Rooij de bal achter Stankovic: 1-1. Volendam liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zocht vaak de aanval. Volendammer Alex Plat sloeg de bal van de doellijn af en kreeg slechts geel. De penalty werd vervolgens benut door Mühren: 2-1. Na een overtreding op Murkin mocht Mühren opnieuw aanleggen vanaf de strafschopstip. Het cadeautje pakte hij dankbaar uit en maakte zijn hattrick compleet.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de rust was het een stuk minder spannend qua kansen en doelpunten. Murkin schoot uit kansrijke positie op de paal en ook Gaetano Oristanio was ongelukkig in de afwerking. Mede door de vele wissels, ging het niveau snel omlaag. 

Xavier Mbuyamba was de enige veldspeler, die mocht blijven staan en hij bleek belangrijk. De centrale verdediger haalde de bal van de lijn bij een grote kans voor de Brabanders. In de rebound was Stankovic spelbreker voor NAC. Mbuyamba kopte in de slotfase snoeihard raak uit een corner: 4-1.

Volendam speelt 8 januari de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen SC Cambuur. De aftrap in Leeuwarden is om 14.30 uur. 

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Buur (Douiri/65), Mbuyamba, Mirani (Plat/65), Murkin (James/65); Benamar (Flint/65), Antonioli (Nazih/65), Eiting (W. Ould-Chikh/46); Oristanio (El Kadiri/61), Mühren (Zeefuik/61), Van Mieghem (B. Ould-Chikh/61)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52