Ga naar Content

Telstar en Jong AZ krijgen nieuwe speeldata aangewezen na afgelaste wedstrijden

De afgelaste wedstrijd tussen Telstar en MVV wordt dinsdag 24 januari 20.00 uur ingehaald. Het duel met MVV werd een week geleden vlák voor de aftrap alsnog afgelast. Ook de wedstrijd tussen Jong AZ en Jong FC Utrecht is opnieuw ingepland. De beloftenclash wordt op maandag 9 januari alsnog gespeeld.

Vrij kort voor de wedstrijd tegen MVV is toch besloten het duel af te gelasten - Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Er leek 's middags geen vuiltje aan de lucht, toen de KNVB het veld had gekeurd. Een uur voor de aftrap leek er nog niks aan de hand en begonnen beide teams aan de warming-up. Na een veldinspectie rond 19.30 uur werd besloten om het duel niet door te laten gaan. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Het veld is veel te hard om op te spelen", reageerde Anass Najah na afloop. "Het is nog wel te doen met normale schoenen. Als je voetbalschoenen met noppen draagt, hoor je verschil. Het lijkt dan wel zaalvoetbal met noppen." 

Ook de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ werd vanwege de vorst afgelast. In tegenstelling tot de wedstrijd van Telstar werd de beloftenclash al vrij snel uit de programmering gehaald. Donderdagmiddag 15 december bracht de KNVB naar buiten dat er op sportcomplex Zoudenbalch niet gevoetbald kon worden vanwege de vrieskou. De wedstrijd tussen de beloften wordt nu gespeeld op maandag 9 januari (20.00 uur).

Op dit moment staan de Witte Leeuwen elfde in de eerste divisie met twee punten minder dan Jong PSV, al hebben die een wedstrijd meer gespeeld. Jong AZ behaalde tot dusver 24 punten en staat op een keurige achtste plek in de eerste divisie

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52