Ga naar Content

Blikvangers Brinkman en Holterman strijden om halve marathontitel in Egmond

Nienke Brinkman en Jill Holterman doen zondag 8 januari mee aan de halve marathon in Egmond aan Zee. Brinkman is de huidig recordhoudster op de hele marathon en won brons op de EK. Naast Brinkman en Holterman hebben Bo Ummels en Andrea Deelstra hun deelname toegezegd. 

Jill Holterman (midden) met paarse bandana, tijdens de laatste editie van de halve marathon in Egmond - Foto: Le Champion

Brinkman verkeert in blakende vorm. Ze finishte eerder dit jaar als tweede bij de marathon van Rotterdam en liep een Nederlands record met 2 uur, 22 minuten en 51 seconden. Daarmee verbrak Brinkman een record dat al negentien jaar stond. In de zomer werd ze derde op de EK atletiek in München op de marathon.

Tekst gaat verder onder Instagram-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Voor Holterman is het de vierde keer dat ze meedoet. De Egmondse noteerde in 2018 haar snelste tijd: 1.15,21 (6e vrouw). De vijfde plaats in de editie van 2020 was haar beste eindklassering. Ze eindigde toen net achter Ummels die vierde werd.

De halve marathon van Egmond wordt 8 januari vanaf 12.00 uur live op tv uitgezonden bij NH Sport. De vrouwen starten om 12.16 uur, waarna de mannen om 12.25 uur beginnen.

Samenvatting Egmond Halve Marathon 2020 - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52