Ga naar Content

Samenvatting: VOC verovert koppositie in rechtstreeks duel met concurrent Venlo

VOC heeft de handbaltopper van Venlo gewonnen. De ploeg van Rachel de Haze stond meermaals ruim voor, maar liet de Limburgers steeds terugkomen. Desondanks wonnen de Amsterdammers met 31-29. Dat kwam mede door een uitblinkende Jill Kooij. VOC heeft een beter doelsaldo dan Venlo en neemt daardoor de koppositie over. 

Samenvatting VOC - Venlo - NH Sport / Stephan Brandhorst

Venlo had alles tot nu toe gewonnen en stond zonder puntenverlies bovenaan. VOC had alleen verloren van proviniciegenoot SEW. De Amsterdammers waren erop gebrand om de concurrent pijn te doen. Het begin was echter voor Venlo, dat binnen een minuut op voorsprong kwam via Sharon Grummel.

Jette van Ingen maakte snel gelijk: 1-1. Hierna bleef het spannend tot 9-9, waarna VOC via Van Ingen voor het eerst de leiding nam. De marge werd hierna uitgebreid door treffers van Lois van Vliet (twee), Faye Janson (twee), Zola Amsen en Jessie van de Ruit: 16-12.

Tekst loopt door onder de video.

Jill Kooij schreeuwde de longen uit haar lijf tegen Venlo - NH Sport / Stephan Brandhorst

Comeback Venlo

De ruime marge van vier treffers die de Amsterdamse handbalsters leken te hebben, werd snel tenietgedaan na rust door Venlo: 17-17. VOC pakte de draad vervolgens op en mede door Jill Kooij stond het 23-20. Keepster Romy Verweij viel halverwege de tweede helft uit met een vervelende blessure. In een poging de bal te stoppen, belandde ze verkeerd en verdraaide ze haar knie. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is.

De thuisploeg bleef scoren en er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Venlo in de slotfase terugkwam tot 29-27. Door punten van Van de Ruit en Zenzi Matthaei won VOC toch met 31-29. Kooij werd door haar belangrijke aandeel uitgeroepen tot woman of the match. 

Overige uitslagen van de Noord-Hollandse ploegen:
VELO - HV Volendam 27-25
VZV is dit weekend vrij en speelt in Europa. 

Stand bovenin:
1. VOC 10-18
2. Venlo 10- 18
3. SEW 9-15
4. VELO 10-12
5. Volendam 10-11

VOC-trainer Rachel de Haze zag een topper met alles erin - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52