Ga naar Content

Assendelftse trainer geniet van het bijzondere karakter van Louis van Gaal: "Vakman"

Is Davy Klaassen de ideale nummer tien? Moet bondscoach Louis van Gaal het Nederlands Elftal niet attractiever laten spelen? En zit een wereldtitel erin? Allemaal vragen waar de vele trainers uit onze provincie een mening over hebben. Deze keer aan het woord Lars Keppel. Een jonge Zaanse trainer, die aan het roer staat bij vv Assendelft. 

Lars Keppel kijkt als een trainer naar Oranje - NH Nieuws

"Ik denk dat ik wel anders kijk naar het WK dan mijn familie of kennissen", vertelt Lars Keppel. De 37-jarige coach van vv Assendelft merkt dat het toernooi in Qatar nu echt begint te leven. "Zeker nu Sinterklaas het land heeft verlaten en er een kraker met Argentinië op het programma staat."

Typisch Nederlands

Na een overtuigende overwinning op de Verenigde Staten neemt de positiviteit meer toe bij de Oranjefans. En groeit steeds meer de waardering voor de verdedigende stijl van het Nederlands elftal. "Het is typisch Nederlands dat we moeten winnen met goed voetbal, toch draait het om het eindelijk om het resultaat."

Tekst loopt door onder de video.

Lars Keppel over het saaie voetbal van Oranje - NH Nieuws

Louis van Gaal

Een paar keer per week zit Louis van Gaal achter de perstafel in Doha en geeft hij antwoord op de vele vragen van het aanwezige journaille. Keer op keer leidt tot hilarische situaties. Zo ook gister toen hij sprak over een zoenpartij met Memphis Depay. "Hij heeft een bijzonder karakter en daar kan ik wel van genieten. Plus ik vind Van Gaal wel echt een vakman."

Tekst loopt door onder de video.

Lars Keppel geniet van Louis van Gaal - NH Nieuws

"Ik denk wel dat Van Gaal Oranje wereldkampioen kan maken", aldus een hoopvolle Keppel. Die zelf kiest voor het aanvallende duo Depay en Steven Bergwijn. De Ajacied is niet meer zeker van een basisplek, maar Keppel spreekt toch z'n vertrouwen uit voor de rappe Amsterdammer. "Ik zou niet voor Davy Klaassen op tien kiezen en daar juist Cody Gakpo neerzetten, waardoor Bergwijn voorin kan staan."

Nederland - Argentinië begint vanavond om 20.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52